Fraktpolicy

Leverans/fraktmetoder:
Vi skickar Er order som företagspaket med leverans till angiven adress. Observera att adressen måste vara bemannad helgfri vardag kl 07.00 – 16.00 för leverans. I vissa fall skickar vi Er order från externlager eller direkt från leverantör för att erbjuda snabbare leverans. Detta innebär att avsändaren kan vara annan än Glaj AB. Om man har frågor angående avsändaren eller är osäker i samband med order kan man alltid kontakta Glaj AB´s kundtjänst för att säkerställa att det är vi som har skickat Er sändning.

Hämta ut paket på Glaj AB
Ni kan också hämta Er beställning hos oss. Ange i så fall detta i informationsfältet vid betällningen.. Om Ni valt detta fraktsätt men ändå vill att vi skickar Er order kommer en frakt att debiteras.

Fraktpriser
Fraktkostnaderna är uppdelade i olika fraktklasser beroende på artiklar, vikt, tillverkare m.m.

Fraktklass 1: 160kr
Fraktklass 2: 240kr
Fraktklass 3: 760kr (Farligt gods, så som kem/rengöring)
Fraktklass 4: 960kr
Fraktklass 5: 1260kr
Fraktklass 6: 1960kr

Alla fraktpriser ovan är exkl moms.
 
Leveranskontroll / Avvikelsekontroll
Vid avvikelse på leverans skall detta anmälas direkt vid paket/leveransens ankomst.
 
Frakt- Transportskador
Fraktskador / Transportskador ska anmälas direkt till fraktbolaget inom 7 dagar. Skriv inte på fraktsedel innan varan är kontrollerad och antal kolli är räknade. (vid avvikelse, se leveranskontroll / avvikelsekontroll)
 
Ej uthämtad eller ej mottagen order
För paket som har kunnat levereras och sedan gått i retur till Glaj AB tar vi ut en avgift på 350:- plus faktiskt kostnad för hantering och fraktkostnader. (exkl moms)
 
Delad order
Det kan i vissa fall förekomma att en order blir delad i leverans. Detta ändrar inte fraktkostnaden vid en webborder.

Retur av produkt
Alla returer måste anmälas till oss innan åtgärd så vi kan skapa upp ett ärende. Kontakt oss via mail med ert ordernummer så skapar vi ett returärende.
Vid retur eller byten står Ni som köpare för returfrakten tillbaka till oss. Returkostnaden baseras på produkt och varierar därför med priser från 100kr. Vi skickar Er en returfraktsedel via mail när returen är registrerad för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt och för att säkerställa att returen kommer tillbaka till oss på rätt sätt.

OBS, viktig information kring returer